Naomi van As to miss the Champions Trophy

21st June 2011

Naomi van As mist Champions Trophy wegens blessure

Nieuwegein – Bondscoach Max Caldas kan, wegens een blessure aan haar enkel en scheenbeen voor de Rabo FIH Champions Trophy, niet beschikken over international Naomi van As. Merel de Blaey (Larensche M.H.C.) is opgeroepen.

Teamarts van het Nederlands elftal Conny van Bentum: “Naomi heeft een lichte blessure aan haar enkel en scheenbeen wegens overbelasting. Het is niet ernstig en we hoopten dat zij met een weekje relatieve rust genoeg hersteld zou zijn, dat is helaas niet het geval. Naomi moet nu nog een week absolute rust houden en we verwachten dat zij dan weer volledig fit aan de voorbereiding op het EK kan beginnen. De Champions Trophy komt voor Naomi dus net iets te vroeg.” 

Na de Rabo FIH Champions Trophy sluit een groep van vijf speelsters waaronder Van As weer aan. Uit de groep van 23 speelsters stelt Caldas zijn selectie voor de Eurohockey Nations Championships Men and Women samen dat gespeeld wordt van 20 tot en met 28 augustus in Mönchengladbach, Duitsland. Nederland kan zich op het EK kwalificeren voor de Olympische Spelen 2012 in Londen door een plaats bij de eerste twee af te dwingen, tenzij Groot-Brittannië zich plaatst voor de finale, dan geeft een derde plaats ook recht op deelname.

Source: KNHB  

You May Also Like…

EHF Announces New Committees

The EHF has announced today new Committees for the period January 2020 - December 2021. Some changes have been made to...

This function has been disabled for European Hockey Archive.